MENIU

ANAT acuză Ministerul Turismului că nu se implică în problema toaletelor publice

Foto: emaramures.ro

Land of choise fără toalete publice. Trezită parcă dintr-un somn greu, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, a luat la numărat wc-urile publice. Şi a ajuns la o concluzie care provoacă, brusc, dureri de burtă. România n-are toalete publice. În rest, avem de toate.

Potrivit ANAT, Ministerul Turismului nu a dat niciun răspuns despre numărul toaletelor publice. Probabil n-a avut nimeni timp să le numere. Nu că le-ar fi luat multă vreme, dar staţiunile sunt multe.

Astfel, Valea Doftanei, Valea Călugarească şi Valea Prahovei sunt deficitare la toalete publice. Azuga, Comarnic şi Cornu nu dispun de nicio astfel de toaletă, iar la Vălenii de Munte, Măneciu-Cheia şi Cornu se intenţionează amenajarea de grupuri sanitare. La Breaza, stăm mai bine. Există o singură toaletă. Mixtă.

Cel mai bine la capitolul necesităţii stau Sinaia şi Buşteni unde toate obiectivele turistice au toalete publice cu mai multe cabine şi în condiţii foarte bune.

ANAT cere Ministerului Turismului să rezolve problema toaletelor publice cât mai repede cu putinţă întrucât afectează imaginea României. La rândul lor, oficialii Ministerului Turismului spun că problema toaletelor publice trebuie rezolvată de administraţiile locale şi de Administraţia Naţională a Drumurilor.

Mai multe articole despre:
staţiuni toalete ANAT Ministerul Turismului