MENIU

Anastase: Guvernul Boc nu poate să înainteze Parlamentului bugetul. Este praf în ochi aruncat de PSD

Foto: NewsIn
Anastase: Democrat-liberalii sunt pregătiţi să meargă la consultări cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a susţinut, după respingerea Guvernului Croitoru de către Parlament, că PD-L este pregătit să meargă la consultări cu preşedintele Traian Băsescu şi că cei care au votat împotriva lui Croitoru au făcut un gest "împotriva românilor".

Anastase a declarat că votul din Parlament în privinţa cabinetului Croitoru a fost unul politic şi că cei care l-au acordat trebuie să şi-l asume.

"Au încercat să ascundă votul dat printr-o Declaraţie făcută înainte, prin care se spune că Guvernul actual poate să înainteze Parlamentului bugetul. Acest lucru nu se poate întâmpla, e un simplu gest prin care vor să arunce cu praf în ochii românilor, încercând să justifice un gest politic pe care l-au făcut evident împotriva românilor", a susţinut Anastase.

Întrebată dacă PD-L este pregătit cu o nouă propunere de premier, democrat-liberala a replicat: "Constituţional, doar preşedintele poate să facă o astfel de nominalizare. PD-L este pregătit, ca de fiecare dată, să meargă la consultări cu preşedintele".

Proiectul de Hotărâre pentru abilitarea Guvernului în funcţie să prezinte în Parlament proiectul de buget pe 2010 prevede o derogare de la Legea 90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Executivului.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a afirmat, la sfârşitul şedinţei de plen, că votul asupra proiectului de hotărâre prin care Guvernul este derogat să prezinte Parlamentului bugetul pe anul viitor, este mult mai important decât votul "firesc" asupra Cabinetului Croitoru.