MENIU

Ana Blandiana va primi Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler

Foto: servuspress.ro

Ana Blandiana a fost distinsă, miercuri, cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler, care îi va fi înmânat de ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, pentru activitatea ei susţinută de investigare a comunismului românesc şi a victimelor acestuia.

Franţa aduce astfel un omagiu deosebit preşedintei Fundaţiei Academia civică, care este la originea Centrului internaţional de studii asupra comunismului şi a Memorialului victimelor comunismului şi al rezistenţei de la Sighet, se arată în comunicatul ambasadei Franţei la Bucureşti.

Ana Blandiana, numele literar al Otiliei-Valeria Coman, s-a născut la Timişoara, pe 25 martie 1942. În 1990, Ana Blandiana reînfiinţează PEN Clubul Român al cărei preşedinte devine. Este unul dintre iniţiatorii Alianţei Civice pe care o conduce între 1991 şi 2001 şi fondatorul şi preşedintele Academiei Civice, care realizează, sub egida Consiliului Europei, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet.

Ana Blandiana este membră a Academiei Europene de Poezie, a Academiei de Poezie "Stephane Mallarme" şi a Academiei Mondiale de Poezie (UNESCO).

Mai multe articole despre:
comunism Ana Blandiana Henri Paul