MENIU

Amnistie fiscală! Toate firmele pot cere amânarea datoriilor la Finanţe

Foto: Money.ro

Toate firmele care sunt cu declaraţiile fiscale la zi şi au cazierul fiscal curat vor putea solicita amânarea plăţii obligaţiilor către stat. Legea 92/2009 privind amânarea la plată a datoriilor către buget a ieşit din Parlament fără articolul care acorda această facilitate doar firmelor care nu avuseseră datorii înainte de data de 30 septembrie.

Camera Deputaţilor (for decizional) a eliminat din textul Ordonanţei de Urgenţă 92/2009 privind amânarea la plată a datoriile către buget articolul care limita această facilitate doar la firmele care nu înregistrau obligaţii fiscale restante la data de 30 septembrie 2008.

Astfel, singurele condiţii de accesare a acestei facilităţi sunt depunerea tuturor declaraţiilor fiscale şi cazierul fiscal curat.  De asemenea, firma solicitantă trebuie să nu fie în insolvenţă.

Amânarea la plată nu poate depăşi data de 20 decembrie a anului fiscal în care se acordă, astfel că cererile pot fi depuse abia de la 1 ianuarie 2010. La 20 decembrie 2010 este data-limită până la care această facilitate poate funcţiona. Cererile pot fi depuse până cel târziu pe 30 iunie 2010. Dacă iniţial, amânările puteau fi făcute doar pe 6 luni, acum, după ieşirea textului final din parlament se poate opta chiar şi pentru o amânare de un an.

Citeşte mai mult pe Money.ro.

Mai multe articole despre:
lege firme finanţe amnistie fiscală