MENIU

Am greşit, am uitat, nu ştiam: Scuze ale absenţilor de la reuniunea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

Foto: flickr.com

Absenţii de la reuniunea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de vineri dimineaţă îşi justifică lipsa de la întâlnire prin faptul că nu au fost anunţaţi la timp, au uitat sau pur şi simplu nu ştiau. Asta după ce premierul Emil Boc a avertizat că absenţii vor fi demişi.

Marin Anton, secretar de stat MTI: Am avut lucruri mai importante

Secretarul de stat din cadrul MTI, Marin Anton, care nu s-a prezentat vineri dimineaţă la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat pentru NewsIn că nu a fost anunţat din timp, având deja programată întâlnirea cu o delegaţie străină.

"Am fost de dimineaţă în minister pentru că aveam deja programată o întâlnire cu o delegaţie străină. Dacă ştiam de joi, amânam întâlnirea cu reprezentanţii străini. Am avut lucruri mai importante şi l-am trimis pe şeful situaţiilor de urgenţă din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Marin Eugen", a declarat Marin Anton.

Potrivit acestuia, a fost o situaţie de nesincronizare în timp. Anton a menţionat că şi-a luat "papara" de la primul ministru Emil Boc care l-a atenţionat că data viitoare îl dă afară.

Cătălin Roşculete, secretare de stat  MAPDR: Aveam deja un program stabilit

Secretarul de stat în MAPDR, Cătălin Roşculete, a declarat vineri pentru NewsIn că nu a ajuns la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că avea un program stabilit anterior, pe care a trebuit să îl respecte, însă a trimis în locul său un specialist. 

"Aveam deja un program stabilit pe care a trebuit să îl respect, însă specialistul trimis de mine a ajuns la comitet. Se pare, însă, că  s-a dorit să fiu eu prezent", a spus Roşculete.

Gabriel Sandu, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: Eu nu am ştiut de această întâlnire

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Gabriel Sandu a declarat, vineri, pentru NewsIn, că nu a ştiut de întrunirea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca să desemneze un înlocuitor pentru secretarul de stat Marius Fecioru, aflat la Luxembourg la reunirea Consiliului UE.

"Eu nu am ştiut de această întâlnire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Documentele nu ajung la mine, ci la cabinetele celor cărora le sunt adresate. Am aflat şi eu de situaţia creată şi o să încerc să găsesc un înlocuitor. Dacă ştiam, l-aş fi trimis pe secretarul general al ministerului, pentru că eu, la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale am doi secretari de stat, dintre care unul este plecat, iar celălalt este în concediu", a declarat ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Gabriel Sandu.

Conform asistentei secretarului de stat Marius Fecioru, acesta urmează să revină în ţară în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Secretarii de stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale sunt Marius Fecioru şi Costel Topcian, aflat în concediu până la 26 iunie.

Ion Năstăsescu, preşedintele Agenţiei Nucleare: Nu m-a invitat nimeni personal la acest Comitet de Urgenţă

Preşedintele Agenţiei Nucleare, Ion Năstăsescu, a declarat vineri Agenţiei NewsIn că nu a fost contactat personal pentru a participa la Comitetul de Urgenţă şi că Eugen Bancheş a vorbit la telefon cu cineva care l-a asigurat că participarea lor acolo nu este obligatorie.

"Nu m-a invitat nimeni personal la acest Comitet de Urgenţă. Este adevărat, însă, că Eugen Bancheş, colegul meu, a fost sunat de la secretariatul tehnic al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Nu ni s-a spus că trebuie neapărat să mergem. Noi am fost asiguraţi că nu este obligatorie prezenţa noastră acolo. Dacă ştiam că este obligatoriu să particip, măcar l-aş fi trimis pe Bancheş", a declarat preşedintele Agenţiei Nucleare.

Acesta a mai spus că nu a trimis pe nimeni la Comitet, în locul lor.

Ion Năstăsescu şi Eugen Bancheş se află de joi la simpozionul NucInfo'Day, la Piteşti, organizat de Agenţia Nucleară. 

Şase persoane, majoritatea secretari de stat, au lipsit de la Comitetul Naţional de Urgenţă, după ce premierul Emil Boc a avertizat că absenţii de la aceste întruniri ar putea fi înlocuiţi.

Cele şase persoane sunt Cătălin Roşculete, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, Ion Năstăsescu, preşedintele Agenţiei Nucleare, şi Eugen Bancheş, consilier la Agenţie, secretar de stat Marius Fecioru de la Ministerul Comunicaţiilor, şi Constantin Mitu, de la Ministerul Educaţiei.

Şeful Executivului i-a avertizat pe reprezentanţii instituţiilor publice că nu acceptă absentarea de la întrunirile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.