MENIU

Alţi doi finanţişti maramureşeni implicaţi în dosarul rambursărilor de TVA au fost arestaţi

Foto: eyeonspain.com

Alţi doi finanţişti ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş au fost arestaţi pentru 29 de zile, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Cluj.

Cei doi inspectori ai DGFP Maramureş, pentru care s-a dispus măsura arestării, sunt Ovidiu Cristian Tămăşan şi Adelin Remon Deac. La finalul lunii mai alţi trei angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş au ajuns în arest, în cazul scandalului legat de rambursări ilegale de TVA.

Conform magistraţilor, Ovidiu Cristian Tămăşan este acuzat de luare de mită, complicitate la şantaj, abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri oficiale şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Celălalt inspector, Adelin Remon Deac, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, participaţie improprie sub forma complicităţii la infracţiunea de evaziune fiscală, participaţie improprie sub forma complicităţii la infracţiunea de fals intelectual şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În urma cercetărilor s-a stabilit că Ovidiu Cristian Tămăşan prin activităţile sale infracţionale desfăşurate împreună cu alţi inspectori a creat statului un prejudiciu de peste un milion de lei.

În ce-l priveşte pe celălalt inspector, Adelin Deac, instanţa a reţinut că acesta s-a asociat cu alţi angajaţi de la Finanţe săvârşind activităţi de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi fals intelectual. De asemenea, acesta a întocmit şi semnat rapoarte de inspecţie fiscală în baza cărora au avut loc rambursările de TVA în mod ilegal către un număr ridicat de societăţi comerciale. Cei doi finanţişti au declarat recurs împotriva măsurii de arestare preventivă, dosarul fiind înaintat la Curtea de Apel Cluj.