MENIU

Alen Moisin, unul dintre cei mai temuţi interlopi din Braşov, a fost reţinut de poliţişti

Foto: RTV
Alen Moisin a fost adus în faţa judecătorilor de la tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiuni bancare şi informatice.

Moisin a devenit cunoscut în anii 90 când două bande din cartierul Noua îşi disputau supremaţia dar şi în urma conflictului sângeros din faţa unui club din Braşov soldat cu zeci de răniţi. Procurorii DIICOT Braşov au reţinut încă două persoane acuzate de apartenenţă la un grup infracţional constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni de informatice, alături de Moisin.

Procurorii susţin că materialul probator administrat relevă faptul că cei trei inculpaţi fac parte dintr-o grupare infracţională mai amplă, destructurată recent de procurorii DIICOT, grupare care a acţionat, concertat, în Bucureşti, Braşov şi Constanţa, în perioada martie - mai 2009, în scopul comiterii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice, în vederea transferării şi retragerii frauduloase a unor sume de bani din conturile bancare ale unor cetăţeni români.

Alen Moisin a fost adus în faţa judecătorilor de la tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiuni bancare şi informatice. Alen Moisin este judecat şi in dosarul "Scotch Club", împreună cu Anatolie Ciumac. În vara anului 1999, două "tabere" ale greilor din lumea interlopă braşoveană s-au confruntat sângeros în faţa unui club celebru din centrul Braşovului. La acea vreme, banda lui Ciumac a pornit într-un tur al discotecilor şi cluburilor de noapte din oraş, în cautarea lui Alen Moisin şi Ilie Marius, lideri ai lumii interlope.

În bătaia de la "Scotch Club" s-au folosit arme de foc şi arme albe. Incidentul s-a soldat cu zeci de răniţi, o maşina incendiată şi un tânăr de 18 ani împuşcat în carotidă.

Liderul grupării Radu Nicolae Firoiu, cu sprijinul lui Radu Chiriţă şi Marius Fota, toţi aflaţi în Bucureşti, au obţinut prin phishing datele relevante ale titularilor unor conturi deschise la o unitate bancară din România, iar apoi s-au logat neautorizat de pe internet în sistemul on-line al băncii, pe conturile acestora, ordonând fără ştiinţa şi consimţământul lor, transferuri frauduloase de bani din acele conturi în conturile altor persoane recrutate de liderii celulelor teritoriale ale grupării, deschise în acest scop la aceeaşi bancă, se arată în ancheta desfăşurată de procurorii DIICOT.

Astfel, dintre membrii grupului, care s-au ocupat de recrutarea persoanelor care şi-au deschis conturi şi au transmis mai departe, eşalonului superior al grupului, datele acestora şi simbolurile conturilor, pentru a putea fi ordonate transferurile frauduloase şi invers către cei care au retras banii, numele victimelor şi sumele transferate, pentru a putea fi retraşi banii, au fost identificaţi Gavriel Galiu, Alen Daniel Moisin, Mihai Galiu, Andone Manole, Florin Vrîncianu, Ciprian Ghiţă, Ioan Simon, Mihail Vasile, Claudiu Ionciu şi Cezar Lukacs. 

Mai multe articole despre:
bancă fraudă Braşov