MENIU

Al-Qaida ameninţă că va ataca interesele chineze, pentru a-i răzbuna pe uiguri

Foto: lastampa.it

Celula magrebiană al-Qaida a ameninţat că îi va ataca pe muncitorii chinezi din Africa de Nord, pentru a răzbuna victimele înregistrate în cadrul minorităţii musulmane uigure în timpul violenţelor din China, a informat un ziar din Hong Kong.

Potrivit South China Morning Post, care citează un raport al cabinetului de analizare a riscurilor Stirling Assynt, al-Qaida din Magrebul islamic, cu baza în Algeria, a chemat la represalii împotriva Chinei.
Este prima dată când reţeaua ameninţă direct interesele chineze, potrivit raportului, care spune că această dorinţă de răzbunare se va extinde în întreaga reţea teroristă.
"Cu toate că celula pare a fi prima unitate al-Qaida care ameninţă interesele chineze, vor urma şi altele", potrivit raportului. 
Sute de mii de chinezi lucrează în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, dintre care 50.000 în Algeria.
"Discuţiile se intensifică în rândul jihadiştilor, care spun că vor să atace interesele chineze", spune raportul. "Unii indivizi au început să caute informaţii pe internet despre interesele chineze în lumea musulmană".
Potrivit ziarului, analiza se bazează pe informaţii divulgate de persoane care au asistat la şedinţe de instrucţie ale celulei magrebiene. 
Violenţele din Urumqi s-au soldat cu 184 de morţi. 
Mai multe articole despre:
al-Qaida chinezi uiguri