MENIU

Al doilea autor al jafului armat de la casa de schimb din Galaţi, precum şi complicele au fost prinşi

Foto: napocanews.ro

Tânărul care a participat la jaful armat petrecut pe 2 mai la o casă de schimb valutar din Galaţi a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară pe la Vama Nădlac şi introdus în arestul Poliţiei, de unde a ajutat la prinderea complicelui său.

George Alexandru Ion, zis "Pici", pe numele căruia Judecătoria Galaţi a emis un mandat de arestare în lipsă pe 11 mai, a fost prins la Vama Nădlac.

"Referitor la tâlhăria care a avut loc la data de 2 mai, când a fost sustrasă suma de 15.000 lei de la o casă de schimb valutar din municipiul Galaţi, precizăm că pe 20 mai a fost prins şi cel de-al doilea suspect, în persoana lui I. George Alexandru, de 19 ani,  fără ocupaţie, urmărit general, din Galaţi, care, folosindu-se de o carte de identitate aparţinând unei alte persoane, a încercat să părăsească teritoriul României prin punctul Nădlac, judeţul Arad. Fiind prezentat Judecătoriei Galaţi, instanţa a confirmat mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile pe care acesta îl avea emis în lipsă", a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Cristina Tatulici.

Din arest, "Pici" a ajutat la prinderea celui de-al treilea suspect, şoferul care a asigurat transportul către şi dinspre casa de schimb, în ziua loviturii. Şoferul nu a putut fi prins până acum deoarece fusese introdus în operaţiune de George Alexandru Ion şi îi era necunoscut lui Marius Adrian Sava, primul suspect prins şi arestat de poliţişti. 

George Alexandru Ion şi Marius Adrian Sava au intrat, pe 2 mai, în jurul orei 9.00, într-o unitate exchange din cartierul Mazepa, o zonă ultracentrală a Galaţiului. Ei au sustras din seiful casei de schimb 933 de lei, 942 de dolari americani şi 2.604 euro, în total 15.000 de lei, după care au fugit.

Mai multe articole despre:
Galaţi poliţie jaf arestare casă de schimb