MENIU

Ajutor din partea lui Sarkozy pentru Renault şi Citroen

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat acordarea unui ajutor de stat de 6 miliarde de euro pentru grupul Peugeot-Citroen şi pentru compania Renault.

Grupul Peugeot-Citroen, alături de compania Renault, va primi ajutor din partea statului francez, pentru a trece cu bine de creza economică. Fiecare producător va primi câte 3 miliarde de euro, cu dobândă preferenţială, cu condiţia menţinerii uzinelor din Franţa.

În plus, cei 2 producători se angajează să evite concedierile colective în următorii 5 ani. Statul francez a sărit şi în ajutorul altor firme afectate de criza economică globală. În acest sens, filiala Camioane Renault va primi un ajutor de 500 de milioane de euro.

Companiile care lucrează pentru sectorul auto vor primi un credit de 600 de milioane de euro. Pactul auto, agreat de producătorii francezi, prevede creşterea indemnizaţiei pentru salariaţii trimişi în şomaj tehnic. Vânzările Renault au scăzut luna trecută cu aproape 21 la sută, iar cele ale PSA Peugeot-Citroen cu 11 procente.

Mai multe articole despre:
Renault Peugeot Citroen concedieri colective