MENIU

AIG vinde o proprietate din Tokyo pentru 1,2 miliarde dolari

Foto: rferl.org

American International Group Inc a anunţat că va vinde una dintre principalele proprietăţi deţinute în Tokyo către Nippon Life Insurance Co, pentru 1,2 miliarde dolari, în cadrul uneia dintre cele mai mari vânzări de active, de când a cerut ajutorul guvernului SUA.

Proprietatea este situată lângă Palatul Imperial, iar tranzacţia se va finaliza în al doilea trimestru al anului. Merrill Lynch a asigurat consilierea financiară pentru tranzacţie, iar firmele SimpsonThacher & Bartlett LLP şi Anderson Mori & Tomotsune au fost alese pentru consilierea juridică.  

Ştirea vine în contextul în care Wall Street Journal a scris că AIG şi guvernul Statelor Unite se aşteaptă la o restructurare a companiei de asigurări care va dura mai mulţi ani, conform unui raport intern al grupului. Guvernul Statelor Unite a intervenit de trei ori pentru salvarea asiguratorului în faţa pierderilor ipotecare, eforturile însumând 180 miliarde dolari. În schimbul ajutoarelor, guvernul a preluat o participaţie de 80% la AIG.

AIG, ce ocupa locul 18 în clasamentul Forbes al celor mai mari companii din lume de la începutul lui 2008, a înregistrat pierderi masive legate de problemele din piaţa creditelor şi din piaţa ipotecară. Guvernul american a oferit asiguratorului ajutor de 180 miliarde dolari, în schimbul unei participaţii de 80%.