MENIU

Ahmetov îl pune pe Lucescu să aleagă: Şahtiorul sau naţionala Ucrainei!

<descriere>

Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina a înaintat o scrisoare oficială pentru a-i oferi lui Mircea Lucescu postul de selecţioner, însă răspunsul patronului lui Şahtior nu pare cel aşteptat de Surkis. Oficialul ucrainean a anunţat că doreşte ca Lucescu să rămână la Şahtior, dar să preia şi echipa naţionala, dar Ahmetov nu este un fan al combinaţiei selecţioner-antrenor de echipă de club.

După anunţul lui Surkis, a venit şi răspunsul patronului lui Şahtior. Ahmetov recunoaşte că nu a discutat direct cu Surkis, şi că a aflat din presă de intenţiile acestuia, dar răspunsul oferit de miliardar nu e cel aşteptat de oficialul federaţiei. Într-un interviu acordat site-ului oficial al lui Şahtior, Ahmetov lasă de înţeles că nu e de acord cu un selecţioner care să fie şi antrenor de club şi pare a-i transmite un mesaj şi lui Lucescu.

\"Când m-a sunat Surkis, eram în avion, apoi nu am mai fost liber până în jurul orei 3 dimineaţa. Mi s-a părut nepoliticos să-l deranjez la acea oră. Am aflat din presă că vrea să discute cu mine despre posibilitatea ca Mircea Lucescu să pregătească echipa naţională. Nu înţeleg rolul meu în această problemă. Eu sunt preşedinte de club şi mi-am spus părerea, nu este bine ca aceste funcţii să fie combinate. Este un conflict de interese. Nu cred că ar trebui combinate funcţia de selecţioner cu cea de antrenor al unei echipe din respectiva ţară. Cred că nu este corect faţă de alte cluburi şi faţă de alţi jucători. Dar, din partea mea, sunt liberi să negocieze. Respect decizia pe care o va lua antrenorul. Întotdeauna respect deciziile persoanelor cu care lucrez, chiar dacă îmi plac sau nu\", a declarat Ahmetov.

Ori Şahtiorul, ori naţionala Ucrainei, din iarnă!

Patronul lui Şahtior a sugerat şi că a fost deranjat de abordarea pe care preşedintele federaţiei ucrainene, Grigori Surkis, a dat-o acestui subiect. În plus, miliardarul \"Surkis a spus: \'O să cer Comitetului Executiv al Federaţiei să-i propună lui Mircea Lucescu funcţia de selecţioner\'. Dacă mi-ar fi cerut opinia înainte de a face acest anunţ, i-aş fi răspuns: te rog, vorbeşte, negociază cu Lucescu. O să-i respect decizia şi alegerea. Ţineţi cont de faptul că el are contract cu clubul. Dacă Lucescu decide să se transfere, atunci Şahtiorul va fi într-o poziţie inconfortabilă. I-aş cere doar să facă această mutare în perioada de iarnă. Vom lua apoi o decizie, deşi va fi una dificilă\", a completat Ahmetov.

Actualul antrenor al naţionalei Ucrainei este Alexei Mihailicenko, al cărui contract expiră însă la finalul acestui an.  Ucraina a ratat calificarea la CM 2010, după ce a pierdut barajul cu Grecia, din această lună.

Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina, Grigori Surkis, a anunţat miercuri că este pregătit să-i facă o ofertă oficială tehnicianului român. Mircea Lucescu a preluat Şahtior Doneţk în 2004, iar de atunci a câştigat 3 titluri de campioană a Ucrainei (2005, 2006, 2008), o Cupă a Ucrainei (2008) şi două Supercupe (2005, 2008), dar şi ultima ediţie a Cupei UEFA (2009).