MENIU

Ahmadinejad a demis patru miniştri

Foto: jewcy.com

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad i-a "demis din funcţie" pe miniştrii culturii, de informaţii, al muncii şi al sănătăţii, cu câteva zile înainte de finalul mandatului Guvernului actual, relatează duminică presa iraniană.

Potrivit agenţiei Mehr, care citează o "sursă bine informată", "ministrul pentru informaţii, Gholamhossein Mohseni Ejeie, a fost demis din funcţie în urma unei confruntări verbale în timpul unei reuniuni a cabinetului de miercuri, privind numirea lui Esfandiar Rahim Mashaie în funcţia de prim-vicepreşedinte".

Şi ministrul culturii, Hossein, Safar Harandi, cel al muncii, Mohammad Jahromi, şi cel al sănătăţii, Kamran Bagheri Lankarani, au fost demişi, adaugă agenţia, fără a preciza motivele deciziei.
Postul oficial de ştiri Press TV a anunţat că miniştrii culturii, pentru informaţii şi al muncii au fost îndepărtaţi din funcţie.

Numirea lui Mashaie, în 17 iulie, nu a fost privită cu ochi buni de conservatori, care nu îi iartă faptul că a declarat, în iulie 2008, ca Iranul este "prieten al poporului american şi al poporului israelian". El a renunţat la funcţie sâmbătă.

Mai multe articole despre:
Iran demisie miniştri Mahmoud Ahmadinejad