MENIU

Agroturismul la români: mâncarea şi somnul sunt de bază

Agroturismul este confundat la romani cu gastro-turismul
Agroturismul la români: mâncarea şi somnul sunt de bază

Când spunem agroturism românii s-au obişnuit să găsească mai degrabă o formă de gastro-turism. Pe scurt, mâncare ca la bunica, vin de soi si odihnă după pofta inimii. Simo Csaba, patronul unei pensiuni din ţinutul secuiesc şi-a pus în gând să schimbe ideile preconcepute ale turiştilor despre vacanţa la ţară. El a investit peste un milion de euro ca să-i înveţe pe turişti să îmbine relaxarea, mişcarea şi ...aventura.

O zi petrecută la ferma din Cristuru Secuiesc costă în jur de 150 de lei. Turiştii pot sta la ştrand vara, pot pescui în iazurile pline ochi de peşti şi pot face excursii călare.

Aşa că Simo îşi invită oaspeţii vara la ştrand, iar toamna la festivalul berii şi excursii călare prin pădurile din jur. Căluţii care poartă turiştii sunt începutul unui mare vis de-al lui Simo. Să pună pe picioare o herghelie mare, la fel ca cea la care lucra în Germania.

Csaba primeşte des turişti din Olanda, Germania, Anglia.  Secuiul are planuri mari pentru mica lui herghelie.

 

Pas cu pas,  Simo îşi duce visul spre împlinire. Răbdare, multă muncă şi un vis frumos. De atat e nevoie ca o mică afacere să se transforme într-un succes. Tocmai oferta plafonată a majorităţii pensiunilor povesteşte Simo Csaba l-a convins să investească peste un milion de euro în ferma din Cristuru Secuiesc.