MENIU

Aglomeraţii la mai multe ghişee din ţară din cauza reducerii taxei auto. VEZI VIDEO

Aglomeraţii la mai multe ghişee pentru plata taxei auto din ţară
Foto: NewsIn

Aglomeraţie la Direcţia de Finanţe în mai toate judeţele din ţară. La Cluj, Bistriţa sau Târgu Mureş oamenii au luat cu asalt ghişeele pentru a-şi plăti taxa de poluare în noua variantă, redusă cu o treime faţă de luna decembrie.

Zeci de mureşeni au stat luni la cozi pentru a-şi recupera banii plătiţi pe taxa auto. Astfel, la Târgu Mureş, cei care au plătit taxa de poluare triplată s-au înghesuit să-şi primească diferenţa de bani.

La Cluj oamenii s-au aşezat la coadă înainte de începerea programului, iar în Bistriţa, oamenii au stat cu orele la cozi pentru a afla, în final, că nu au toate actele pentru înmatricularea maşinii.

Maşinile noi, cu motor mai mic de doi litri, vor fi scutite, în acest an, de la plata taxei auto.

Şi totuşi, în ciuda noilor măsuri guvernamentale, piaţa auto second-hand este în continuare blocată, în ciuda reducerii cu 30 de procente a taxei de poluare.

Vânzătorii spun că din cauza valorii crescute a monedei europene în raport cu leul diferenţa dintre cele două taxe abia se observă. Vremurile în care vindeau zeci de maşini pe lună au devenit amintire pentru comercianţi.

Mai multe articole despre:
Cluj decembrie ghişee taxa auto taxă poluare judeţe