MENIU

Agenţia Lowe preia contul de publicitate al consorţiului suedez Ericsson

Foto: new.youintern.com

Compania suedeză Ericsson a renunţat la Ogilvy Worldwide, pentru gestionarea contului său global de publicitate, în favoarea agenţiei Lowe Worldwide, relatează brandrepublic.com.

În urma pitch-ului, care a durat aproape trei luni, agenţii de renume ca Publicis şi McCann Erickson nu au reuşit să convingă consorţiul suedez, care a decis ca Lowe să se ocupe de imaginea sa, prin servicii ATL, social media şi marketing digital. Ericsson pune la bătaie 35 de milioane de dolari pentru serviciile de media şi publicitate.

Helena Norman, vice-preşedinte care se ocupă de comunicare în cadrul Ericsson, a rezumat miza campaniei de brand: "Nu existăm izolaţi de clienţii noştri. Trebuie să ne poziţionăm dincolo de utilizatori, pentru că piaţa noastră nu este desenată doar de noi, e dezvoltată de ceea ce clienţii doresc(...)". Imediat după pitch, Tony Wright, preşedintele agenţiei  Lowe a caracterizat brandul Ericsson ca fiind ""un brand mult prea tăcut ţinând cont de mărimea lui".

Ericsson este liderul mondial al providerilor în sectorul echipamentelor de telecomunicaţii şi serviciilor conexe, cu filiale în 175 de state, 40% dintre apelurile telefonice fiind realizate prin reţeaua Ericsson.

Lowe & Partners Worldwide lucrează pentru clienţi din multinaţionalele din 180 de ţări, ca parte a Interpublic Group of Companies network (IPG). În România, grupul Lowe conţine agenţia de advertising full service Lowe & Partners România, agenţia de full service media Initiative, agenţia de media planning & buying Brand Connection şi agentia full service Lowe PR.

 

 

Mai multe articole despre:
consorţiu agenţie de publicitate Ericsson