MENIU

Agent Green îl critică pe ministrul propus la Agricultură fiindcă este favorabil organismelor modificate genetic

Foto: agentgreen.ro

Organizaţia neguvernamentală Agent Green este mulţumită că parlamentarii au votat împotriva numirii lui Adrian Rădulescu pentru postul de ministru al Agriculturii deoarece acesta este un fan declarat al organismelor modificate genetic (OMG), potrivit unui comunicat.

În timpul audierilor din Parlament, Adrian Rădulescu a declarat că este un fan al culturilor de plante modificate genetic, deşi conform sondajelor de opinie 67% dintre români resping astfel de organisme din farfurii, se arată în comunicat.

"Am crezut că nu aud bine când l-am auzit pe domnul Rădulescu la audieri pronunţându-se atât de vehement în favoarea culturilor de plante modificate genetic care conform sondajelor sunt respinse de români. În prezent nu se justifică punerea în pericol a agriculturii ecologice pentru care România are un potenţial de producţie uriaş şi o şansă de a se afirma pe piaţa europeană", a spus Lucia Varga, membră a Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, citată în comunicat.

De altfel, şi fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, a accentuat că "votul colegilor mei în privinţa domnului Rădulescu a fost unul corect".
"În 2008 când am fost ministru la mediu şi am încercat să interzic porumbul modificat genetic, m-am blocat la ministerul agriculturii, unde domnia sa era director de cabinet al ministrului. Dacă ar fi ajuns ministru nu se mai putea face nimic pentru a stopa expansiunea OMG şi pentru a salva celelalte forme de agricultură", a afirmat Korodi.

"Mi se pare un gest exagerat să te declari fan al OMG, când Europa spune 'nu' acestor culturi şi cere tot mai mult produse ecologice, la care România poate fi lider. Sper că viitorul ministru al agriculturii va observa că OMG nu poate coexista cu agricultura convenţională şi ecologică şi că se va uita acolo unde profitul agricol se întâlneşte cu producţia durabilă şi sănătoasă", a mai spus Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din Parlamentul European.