MENIU

Agenda culturală bucureşteană a săptămânii 9 - 15 martie

Foto: fotomozaic.ro

Agenda culturală a săptămânii 9 - 15 martie a oferit bucureştenilor, printre altele, premiera marelui câştigător de la gala Oscar 2009, "Slumdog Millionaire", proiecţii de filme antologice la Cinematecă ("Toba de tinichea", "Unora le place jazz-ul"), precum şi un concert susţinut de Marius Mihalache.

La 24 de ore după ziua lor, doamnele şi domnişoarele au putut primi în dar, luni, 9 martie, un spectacol prezentat în premieră pe scena de la Green Hours: "Totul despre ei", catalogat de autoarele sale, Clara Flores Aguilera şi Antoaneta Zaharia, un "woman comedy show". În faţa publicului au apărut Roxana Ivanciu, Oana Radu,  Irina Ivan, Alexandra Badea şi aceeaşi Clara Flores Aguilera, care au promis umor şi destindere.

Marţi, 10 martie, seară de muzică şi poezie la Sala Mică a Ateneului Român. Sub titlul "Ciudat imobil", începândcu ora 19.00, actriţa Cerasela Iosifescu a citit versuri suprarealiste de Jacques Prevert, pe cortina sonoră asigurată, la violoncel şi percuţie, de Andrei Kivu. Preţul biletului a fost de 14 lei.

Pe 11 martie, cinefilii au fost invitaţi la Cinemateca Română, la unul dintre cele mai apreciate filme europene ale anilor '70 -  "Die Blechtrommel" (Toba de tinichea), care a rulat în Sala Eforie, de la ora 14.30. Filmul este ecranizarea primului roman scris de Günter Grass şi are în palmares Oscarul pentru cel mai bun film străin şi Palm d'Or-ul festivalului de la Cannes. Biletul a costat 10 lei.

Joi, 12 martie, o nouă proiecţie de gală la Cinematecă - "Some Like It Hot" (Unora le place jazz-ul), regizat de Billy Wilder, care a câştigat un Oscar în 1959. Filmul este considerat un etalon al comediilor de situaţie, cu Marilyn Monroe, Jack Lemmon şi Tony Curtis  în roluri memorabile. Ora de începere a fost 19.00, iar biletul de intrare a costat 10 lei.

Oferta cinematografică a săptămânii este completată vineri, 13 martie, de premiera peliculei "Slumdog Millionaire", care a făcut legea la gala premiilor Academiei Americane de Film de anul acesta. Filmul este o coproducţie de succes SUA-Marea Britanie-India, care demonstrează că Hollywood şi Bollywood pot lucra împreună cu succes. Scenariul urmăreşte povestea unui tânăr indian care intră într-un concurs TV de cultură generală pentru a-şi impresiona prietena. Pelicula va rula în Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Studio şi Light Cinema.

Tot vineri, la XO Piano Cafe, a fist programată premiera concertului "Ethnotise", susţinut de Marius Mihalache şi invitaţii săi. Piesele din concert sunt inspirate de diferite teme folclorice româneşti. Spectacolul a început la ora 20.30, iar biletul a costat 30 de lei.

Sâmbătă, 14 martie, de la ora 19.00, la sala Izvor a Teatrului Bulandra a fost  programat spectacolul cu piesa "Moartea unui comis voiajor". Spectacolul, regizat de Felix Alexa, îi are în rolurile principale pe Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Şerban Pavlu şi Marius Chivu. Biletele costă 26,50 lei şi 13,25 lei (pentru elevi şi studenţi).  

La sfârşit de săptămână, pe 15 martie, Teatrul de Operetă "Ion Dacian" a fost gazda spectacolului de dans "Urban Kiss", realizat de coregraful Răzvan Mazilu. Alături de acesta, pe scenă s-au aflat Monica Petrică şi gimnastul Marius Urzică. Preţul unui bilet a variat între 16,8 şi 20,5 lei.

Mai multe articole despre:
Bucureşti Oscar teatru agenda culturală