MENIU

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au sporit vigilenţa, ca urmare a gripei porcine din SUA şi Mexic

Foto: flickr.com

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au sporit vigilenţa cadrelor medicale faţă de pasageri, iar resturile alimentare ale pasagerilor extracomunitari vor fi incinerate, ca urmare a gripei porcine din SUA şi Mexic au declarat reprezentanţi ai celor două aeroporturi.

"Nu s-au luat măsuri speciale împotriva gripei porcine pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti, până în prezent, deoarece aici nu sosesc pasageri direct din SUA sau din Mexic, dar a fost sporită vigilenţa cadrelor medicale din aeroport. Probabil această situaţie încă se analizează la nivel internaţional şi urmează să vedem ce măsuri se vor lua", a declarat,  directorul de comunicare al aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Potrivit directorului general al aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, şi pe acest aeroport a fost sporită vigilenţa cadrelor medicale în legătură cu gripa porcină. În aceste sens, Mladin a subliniat că pentru tot ce vine din afara comunităţii se vor lua măsuri mai atente faţă de pasageri şi faţă de resturile menajere, care vor fi incinerate. 

Cei doi oficiali ai aeroporturilor au explicat că orice avion care vine din zonele extracomunitare va fi mai atent monitorizat.

Pasagerii care vor ajunge în România cu avionul vor completa chestionare legate de sănătate, pentru prevenirea gripei porcine 

Preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că România nu a primit încă nici o alertă din partea UE cu privire la gripa porcină, manifestată în Mexic şi în SUA, dar a iniţiat, începând de luni, o campanie preventivă de informare a populaţiei şi a crescătorilor de porci.

Află mai multe despre gripa porcină aici