MENIU

Aeroporturile elveţiene au intrat duminică în zona Schengen

Foto: times.ro

Călătorii către şi din 25 de state europene din zona Schengen pot trece prin aeroporturile eleveţiene fără a se mai supune controlului paşapoartelor începând de duminică, informează publicaţia EUBusiness.

Controlul paşapoartelor a fost eliminat deja la graniţele terestre ale Elveţiei începând cu 12 decembrie 2008, după ce această ţară, care nu este membră UE, dar are încheiate o serie de acorduri speciale cu blocul european, a devenit membră a Acordului Schengen.

Eliminarea controalelor la aeroporturi, care intervine după ce au fost luate măsuri pentru trierea adecvată pasagerilor, s-a aplicat odată cu trecerea la ora oficială de vară, la 29 martie, a anunţat guvernul elveţian.

Din zona Schengen fac parte 25 de state europene, inclusiv Elveţia, Islanda, Norvegia şi majoritatea membrelor UE cu excepţia Marii Britanii, Irlandei, Bulgariei şi României.

În schimb, a precizat guvernul eleveţian, călătorii din alte ţări care vin sau pleacă din Elveţia vor fi supuşi unor controale de identitate sistematice şi intensificate.

Mai multe articole despre:
aeroporturi Elveţia