MENIU

Aeroportul din Edinburgh a fost evacuat din cauza unui pachet suspect

Foto: edinburgharchitecture.co.uk

Geniştii au evacuat timp de două ore şi jumătate aeroportul din Edinburgh, Scoţia, după ce au descoperit un pachet suspect în zona sosiri. Nu au fost găsiţi, însă, explozibili, au declarat surse pentru AFP.

Aeroportul din Edinburgh a fost redeschis după o alertă cu bombă, au anunţat surse din poliţia aeroportului. Însă zborurile prezintă întârzieri, iar BAA, care administrează aeroportul, a avertizat că pasagerii ar trebui să verifice statutul curselor lor.

"Personalul de securitate al BAA verifică din nou în prezent pasagerii evacuaţi, iar BAA depune eforturi pentru a asigura întoarcerea la operaţiunile normale cât mai repede posibile", se arată într-un comunicat al companiei.

"Pasagerii care urmează să decoleze de pe aeroportul Edinburgh în această seară ar trebui să se aştepte la unele probleme în oraşul zborurilor", adaugă textul. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că terminalul unu al aeroportului a fost evacuat ca măsură de precauţie.

"Experţi genişti au mers la faţa locului şi au hotărât ca aeroportul să fie evacuat. Aceştia se află în continuare (în aeroport - n.red.), dar nu pare să fie ceva foarte serios", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Nu se cunoaşte cu exactitate numărul persoanelor care se aflau la acel moment în terminalul unu. Aproximativ 35.000 de pasageri tranzitează zilnic aeroportul din Edinburgh.