MENIU

Adrian Severin: Este nevoie de un pachet solid de sprijin pentru ţările din afara spaţiului euro

Severin: Una dintre priorităţile noastre este liberalizarea pieţei muncii
foto: REALITATEA.NET

Sprijin pentru ţările din afara zonei euro, în special pentru cele nou intrate în uniune, susţinere pentru investiţii strategice şi liberalizarea pieţei muncii. Acestea sunt priorităţile europaralemtarilor români în viziunea lui Adrian Severin, care admite că colegii săi ar putea avea şi alte propuneri în funcţie de familia politică din care fac parte.

Europarlamentarul român, Adrian Severin, declară în ziua de investire a noilor aleşi în PE că una dintre priorităţile delegaţiei române este un  pachet solid de sprijin pentru ţările din afara zonei euro, în special pentru ţările noi membre, dar şi pentru statele cu dificultăţi economice şi sociale mult mai importante.  

"Pe de o parte, este nevoie indirect ca aceste state să fie sprijinite printr-un program anticriză mai substanţial, iar apoi  este nevoie ca aceste state să fie sprijinite în mod direct, printr-un program anticriză destinat lor. Dacă este vorba să vorbim despre investiţii strategice, cred că România este o ţară unde se pot face investiţii strategice în infrastructură: drumuri, regularizări de ape, etc. O altă prioritate a noastră este deschiderea pieţei muncii, dar asta nu înseamnă că vrem să plece din ţară cei mai buni specialişti", a spus Adrian Severin.