MENIU

Adrian Năstase: Dosarul ăsta de la DNA e plin de smecherii de doi lei

Foto: NewsIn

Adrian Năstase, scrie marţi pe blogul său, că trimiterea sa în judecată în dosarul "Trofeul calităţii" e un nou test pe care Băsescu îl face PSD-ului. El mai spune că procurorii au preferat să trimită abia acum dosarul în instanţă, "pretinzând că între orele 6-8 dimineaţa eram preşedinte de partid şi nu prim-ministru - ca sa nu ceară avizul de la Parlament, adică smecherii de doi lei!", afirmă Năstase.

"Situaţia este foarte clară: s-a decis trimiterea mea în judecată într-un dosar aberant (dosarul campaniei electorale din 2004) în care mi se reproşează fapte pentru care nu există nici dovezi, nici responsabilităţi legale imputabile mie. Este dosarul despre cheltuielile de campanie din 2004, care a fost legat de numele meu pentru că eram preşedinte de partid la acea dată şi contracandidatul lui Traian Basescu. Ar fi putut să clarifice acest dosar de mult timp, dacă ar fi vrut. De ce abia acum? Raspunsul este clar şi îl ştiţi cu toţii. Este anul campaniei prezidenţiale", scrie fostul premier pe blogul său.

Fostul şef al Executivului mai spune că această acţiune împotriva sa coincide cu problema renumirii sefului DNA, dar şi cu gestul PSD de a se afirma ca partid autonom de Traian Băsescu în contextul guvernării PDL-PSD.

"Este din nou momentul în care trebuie să ne reafirmăm identitatea, ca partid, şi autonomia, chiar faţă de Traian Băsescu. Este momentul în care am vorbit ferm despre priorităţile noastre ca partid şi ca reprezentanţi a milioane de români", mai notează vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Într-un post-scriptum, Năstase încheie ironic. "Puteţi compara, marţi, nobleţea atitudinii preşedintelui Obama faţa de contracandidatul sau la prezidenţiale cu atitudinea răzbunatoare timp de patru ani a lui Băsescu. Sper ca românii sa voteze cu mai multa atenţie în noiembrie. Altfel, chiar vor pleca mulţi în Congo", mai afirmă deputatul.