MENIU

Adrian Năstase: Dacă PSD propune la Preşedinţie un candidat fără dinţi, acesta are şanse mici

Foto: NewsIn
Năstase: În măsura în care noi vom merge cu o variantă foarte liniştită, o variantă fără dinţi, sigur că un astfel de candidat are şanse mai mici

Adrian Năstase a declarat că un candidat "fără dinţi" al PSD la prezidenţiale ar avea şanse mici şi că, pentru a câştiga, partidul trebuie să vină cu un mesaj diferit de cel al lui Traian Băsescu.

"În condiţiile în care, în momentul de faţă, Traian Băsescu ţine foarte aproape de el echipa PSD-ului, e foarte greu să vii cu un mesaj alternativ, cu un mesaj critic, cu un mesaj dur pe anumite chestiuni, în continuarea mesajelor noastre din ultimii patru ani. (...) De aceea, în măsura în care noi vom merge cu o variantă diferită, cu o variantă foarte liniştită, moale, o variantă fără dinţi în campania electorală, sigur că un astfel de candidat are şanse mai mici", a declarat Năstase.

Întrebat dacă se referă la Mircea Geoană când vorbeşte de un candidat fără dinţi, Năstase a precizat: "Eu vorbesc în general, nu mă refer la persoane acum. Am discutat despre formula ca atare, despre profilul pe care l-ar avea un astfel de candidat".

Pe de altă parte, fostul premier a spus că viitorul candidat al PSD, pentru a fi credibil, trebuie să vină cu un mesaj alternativ, cu un mesaj diferit de ceea ce înseamnă Traian Băsescu. Năstase  a mai adăugat că, dacă partidul va decide să-l desemneze pe el să se bată cu Traian Băsescu, se va înscrie în competiţie."Dacă la nivelul partidului se va considera că aceasta este cea mai bună formulă, dincolo de jocurile de sondaje care deja au început să apară (...) evident că n-am să mă dau înapoi de la această competiţie", a mai arătat preşedintele CN al PSD.

Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, a ironizat sintagma  lui Năstase  cu prezidenţiabilul fără dinţi. "Trebuie unul cu dinţii mai tari. Nu ştiu, îl găsim, îl verificăm, găsim o formulă ca la şerpi, exact aceeaşi formulă vom găsi şi la candidatul nostru. Unul cu dinţii foarte tari... în momentul în care îi prinde căpăţâna celui care trebuie, s-o sfarăme", a spus liderul PSD Bucureşti.