MENIU

Adrian Năstase: Care sunt lecţiile pe care (nu) le-am învăţat noi, cei din PSD?

Adrian Năstase despre lecţii ce trebuie învăţate

Alegerile prezidenţiale au încheiat un ciclu electoral care a durat cinci ani.  Cel mai lung ciclu electoral din România ultimilor 20 de ani şi singurul marcat zilnic de Traian Băsescu prin campania pentru realegerea sa.

Am vorbit intr-o postare anterioară despre ceea ce se presupune că ar fi învăţat Basescu din lecţia pe care singur recunoaşte că i-au oferit-o jumătate dintre votanţii de la prezidenţiale. Am înţeles rapid că nu a învăţat absolut nimic – Emil Boc a fost desemnat premier. Eventual, a învăţat că trebuie să dea şi o lecţie celor care nu l-au votat.

Acum, cu aceste alegeri trecute, cred însă că este timpul să ne gândim şi noi, cei din PSD, la lecţiile învăţate sau neinvatate in ultimii cinci ani. A fost o perioada cu lucruri bune si mai putin bune. Cred ca trebuie sa avem insa curajul de a vedea daca am facut si greseli, unde am gresit si, mai ales, cum putem sa ne construim viitorul. Intrebarea de la care trebuie sa plecam este -  cum vom face ca PSD sa fie in postura de a castiga sigur alegerile din 2012 si din 2014? Iar raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi obtinut decat daca ne uitam cu onestitate la trecut. Probabil, multi membri si simpatizanti de-ai nostri sunt dezamagiti. Simt ca se putea face mai mult. Cred ca anumite lucruri nu trebuiau facute sau nu trebuiau facute asa cum au fost facute. Sunt lucruri asupra carora trebuie sa ne aplecam. Repet, cu curaj si onestitate fata de noi insine si fata de cei care ne acorda votul lor.

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
alegeri PSD Traian Băsescu lecţie prezidenţiale