MENIU

Adrian Năstase: A învăţat ceva Traian Băsescu în ultimii cinci ani?

Adrian Năstase se întreabă ce a învăţat Traian Băsescu

Traian Băsescu recunoaşte că a primit o lecţie de la români. De la cei ce nu l-au votat. Care să fi fost această lecţie?

Ce a înţeles Traian Băsescu din votul exprimat pe 6 decembrie? Ce va face cu această lecţie? O va reţine sau o va trece rapid în zona bulk-urilor?

Multe intrebari, dar putine raspunsuri.  Eu sunt adeptul teoriei socializarii continue. Prin urmare, cred ca de-a lungul vietii oamenii invata si, daca invata, se pot schimba. E valabil si pentru mine. Plecand de aici, ipoteze, speculatii si credinte personale putem face si exprima fiecare dintre noi, ramanand ca viitorul sa le confirme sau nu.

Totusi, exista cateva indicii care ne arata ce a invatat Traian Basescu. Spre exemplu, avem declaratiile sale de campanie prin care anunta ca se va bate cu toti cei care i se vor opune. Traian Basescu a anuntat clar ca si in al doilea mandat va fi “presedinte-jucator”, adica va actiona in maniera conflictuala (adica exact pe dos decat ii recomanda, prudent, liderii europeni care ii accepta realegerea). Spun inevitabil deoarece, tensiunile, conflictele, antagonismele si disputele constituie elemente specifice oricarei scene politice.

 

Citeşte mai mult