MENIU

Adrian Mutu rămâne pe minus cu trei milioane de euro

Foto: telegraph.co.uk

Averea jucătorului este estimată la 14 milioane, aici fiind incluse atât câştigurile din fotbal, cât profitul din investiţii şi proprietăţile imobiliare.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv îi provoacă internaţionalului român un deficit de câteva milioane de euro, averea sa în momentul de faţă fiind estimată la 14 milioane. Contractele de fotbalist i-au adus în conturi peste zece milioane, iar restul este acoperit de proprietăţi şi investiţii. În prezent, Adi Mutu, care se află în top 10 al dezastrelor financiare din fotbalul englez, încasează de la Fiorentina două milioane de euro pe sezon, la care se adaugă bonusuri în funcţie de performanţele personale (peste 20 de goluri marcate) şi de îndeplinirea obiectivelor cu echipa (calificarea în Liga Campionilor).

Deoarece clubul toscan îi plăteşte o parte din salariu sub formă de drepturi de imagine, Fiscul italian investighează veniturile lui Mutu, care face, de asemenea, obiectul unei anchete referitoare la spălare de bani în momentul trecerii sale de la Chelsea, ca jucător liber de contract, la Juventus.

Proprietăţile imobiliare ale jucătorului Fiorentinei sunt un apartament de trei camere în zona stadionului Dinamo, o reşedinţă de vacanţă la Miami şi una de 300 de metri pătraţi în Florenţa. Părinţii atacantului au primit cadou o vilă în Piteşti, a cărei valoare se ridică la 250.000 de euro, în timp ce sora sa, Laura, a fost recompensată cu un apartament în zona Floreasca, din Capitală.

"Cocaina" l-a mai privat de 1,5 milioane euro

Din publicitate, fotbalistul a început să scoată bani frumoşi din 2003, o dată cu transferul la Chelsea. Adidas i-a oferit primul contract profesionist, 300.000 de euro pe an, după care au urmat înţelegeri cu Dolce&Gabanna, Gap, Mizuno, Cardinal Motors, Undici, Cotton Belt, Perenna sau Pepsi. Aceasta din urmă i-a plătit piteşteanului 1,5 milioane de euro pe an, dar a renunţat la serviciile sale după scandalul "cocaina". Ca afacerist, deţine cu Ana Maria Prodan o firmă de impresariat şi restaurantul Il Forno, de care se ocupă sora jucătorului, Laura.

În Italia este asociat cu alte trei persoane la firma de îmbrăcăminte Souvenir Clubbing şi tot acolo a lansat vinul şi uleiul de măsline marca Il Dieci. În Piteşti, a deschis împreună cu finul său, Alin, cafeneaua Parole, iar în perioada imediat următoare intenţionează să comercializeze tot în Oraşul Lalelelor linia vestimentară produsă de el, Ten Life. De asemenea, Mutu mai deţine magazine vestimentare în alte cinci oraşe, Paris, Monaco, Monte Carlo, Cannes şi Londra.

A avut însă şi investiţii proaste, precum cea în clubul Pacha, din Bucureşti, în care a băgat 300.000 euro. În câteva luni i-a fost retrasă franciza, după care a intrat în faliment sub noua denumire, Briliant Club, având datorii de un milion de euro. Un alt episod nefast a fost cel al divorţului, separarea de Alexandra despărţindu-l şi de o casă în Strada Dragoş Vodă şi un autoturism BMW X5. În plus îi plăteşte lunar fiului său, Mario (7 ani), 5.000 de euro, pensie alimentară.