MENIU

Adoptă gratis un câine, în primele zece zile ale fiecărei luni. Vezi aici ce căţei sunt oferiţi de Poliţia Animalelor! - GALERIE FOTO

Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

Campania "Adoptă un câine", iniţiată de Primăria Sectorului 1, continuă în primele zece zile ale fiecărei luni. Adopţiile sunt gratuite şi au loc pe parcursul weekendurilor, în parcurile din sectorul 1. În restul celor zece zile, adopţiile se fac gratuit în cadrul adăpostului Odăi.

Poliţia Animalelor din sectorul 1 a selectat parcurile care au ţarcuri pentru plimbarea câinilor, întrucât acolo căţeii pot fi lăsaţi liberi. Aceste parcuri sunt Regina Maria, Kiseleff şi Bazilescu.

Weekendul trecut, 9-10 mai, campania de adopţii s-a desfăşurat în parcul Kiseleff. Din păcate, au fost adoptaţi doar patru căţei, faţă de perioada anterioară când animalele au avut mai mult succes.

Pe 11 aprilie, în parcul Regina Maria, au fost adoptaţi 15 câini, iar pe 25-26 aprilie, parcul Kiseleff, 25 de căţei în prima zi şi 11 în cea de-a doua zi.

"Foarte mulţi căţei am dat, am avut întâlniri cu ONG-uri de protecţia animalelor - în şase ani nu dăduseră nici şase căţei. A fost peste aşteptări (...) Am încercat să ne întoarcem rapid în acelaşi parc, dar au fost multe evenimente şi lumea nu a prea trecut prin zonă. A fost Ziua Europei, au fost crossurile care ne-au blocat accesul persoanelor în zonă, au fost străzile cu deviaţie", a declarat Gheorghe Dumitru, şef Poliţia Animalelor, pentru REALITATEA.NET.

Gheorghe Dumitru a explicat că în weekendul trecut au fost oferiţi spre adopţie mai puţini căţei mici, pentru că a trecut perioada fătărilor. Câinii care au fost adoptaţi erau mari, luaţi pentru curţi.

Câinii oferiţi spre adopţie sunt vaccinaţi, sterilizaţi şi au carnete care dovedesc că sunt clinic sănătoşi. Toţi căţeii sunt frumoşi, bine îngrijiţi şi extrem de prietenoşi.

În weekendul 6-7 iunie va avea loc o nouă campanie de adopţii în parcul Bazilescu. În cazul în care evenimentul nu va fi aprobat, din cauza alegerilor europarlamentare care se desfăşoară în acelaşi weekend, campania se va reprograma pentru alt weekend.

Actele de adopţie vor fi întocmite pe loc, câinii putând fi preluaţi de potenţialii proprietari chiar din parc.

Cei care doresc să adopte un căţel trebuie să aibă la ei buletinul sau cartea de identitate, pentru a dovedi că au peste 18 ani. Doritorii vor completa şi o declaraţie pe proprie răspundere că acel câine este luat pentru a fi ţinut pe domeniul privat, şi nu îl va lăsa pe spaţiul public, precum şi o declaraţie-angajament că va respecta prevederile legale pentru protecţia animalelor, Legea 205 şi modificată prin Legea 9/2008.

Dacă adoptaţi un căţel mic, aveţi obligaţia ca după şase luni să să îl prezentaţi pentru sterilizare şi de a permite vizitarea acelui câine de către Poliţia Animalelor, cel puţin o dată pe trimestru, timp de un an de zile.

Dacă Poliţia Animalelor observă că animalele sunt ţinute în condiţii improprii, căţeii vor fi luaţi înapoi la adăpost.

Nu uitaţi! . Puteţi oferi şi dumneavoatră un loc cald şi plin de iubire unui căţel care până acum nu a avut prea mult noroc.

Până atunci, REALITATEA.NET vă prezintă în Galeria Foto o parte dintre căţeii adorabili oferiţi spre adopţie. Noi am făcut cunoştiinţă cu ei şi garantăm că sunt nişte sufleţele de excepţie. Dacă vă place vreunul, puteţi merge direct la adăpostul Odăi, din Şoseaua Odăi nr. 3 - 5.

 

Serviciul Poliţia Animalelor - Sector 1

Sediu central:
Sos. Odăi, nr. 3-5, Sector 1
tel: 021/490.40.07
 
Adresa web:
www.dpcs1.ro - Serviciul Poliţia Animalelor