MENIU

Administraţia Finanţelor Cluj a înregistrat scăderi semnificative la încasările la bugetul de stat

Foto: trianglerentacar.com

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj a anunţat că a încasat în primul trimestru al anului cu peste 30% mai puţin la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor de şomaj faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit NewsIn.

Cauzele care au condus la scăderea volumului de încasări ar fi reducerea volumului investiţiilor în această perioadă, pe fundalul crizei economice, şi încetinirea activităţii economice.

"Încetinirea activităţii economice în restul ramurilor, aspect care se reflectă în următoarele date, identificate în această perioadă: - 57 firme şi-au încetat total activitatea, 83 firme şi-au redus semnificativ activitatea, acţiune concretizată şi prin disponibilizarea a 2.270 de persoane", se arată într-un comunicat de presă DGFP.

Potrivit documentului, toate aceste reduceri de activităţi şi dispobilizări au dus la o scădere de 7,27 milioane lei a sumelor care se încasau de la aceste societăţi comerciale. Un alt motiv pentru scăderea nivelului încasărilor este neachitarea datoriilor la stat de către 101 firme care au înregistrat obligaţii fiscale de 66,73 de milioane de lei. 

Mai multe articole despre:
buget companii activitate disponibilizări încasări