MENIU

Adjunctul şefului IPJ Alba are în subordine şi agenţi cercetaţi pentru fapte de corupţie

Adjunctul şefului IPJ Alba şi un agentul de poliţie vor fi cercetaţi în libertate
Foto: News In

Corupţie la nivel înalt şi în poliţia Alba! Adjunctul Inspectoratului de Poliţie şi un agent din subordinea sa, care-i este şi fin, au fost reţinuţi marţi seară pentru 24 de ore pentru fapte de corupţie. Cei doi sunt acuzaţi de favorizarea unor persoane care au luat mită. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins însă propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă.

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Milu Constantin Todea, şi agentul de poliţie Gheorghe Pleşa vor fi cercetaţi în libertate, după ce Curtea de Apel lba Iulia a respins propunerea de arestare preventivă.

Cei doi au fost eliberaţi însă miercuri după-amiază, când au expirat ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore.

Procurorii DNA au făcut recurs la decizia Curţii de Apel.

Milu Todea este adjunct al IPJ Alba din toamna anului 2008 şi a mai fost cercetat, în urmă cu cinci ani, sub acuzaţia că ar fi bătut mai mulţi soldaţi suspectaţi de participare la un furt. În urma anchetei a fost suspendat din funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Alba Iulia. Milu Todea a scăpat atunci cu o amendă administrativă, care a fost, ulterior, anulată de instanţa de judecată la cererea poliţistului.

Mai multe articole despre:
corupţie poliţie mită