MENIU

Adidas vrea să concedieze 300 de salariaţi de la Reebok

Foto: www.manager-magazin.de

Adidas, al doilea producător de echipamente sportive din lume, vrea să concedieze 300 de salariaţi de la fabricile Reebok din America de Nord şi de Sud, în contextul problemelor economice.

Într-un comunicat al Adidas se spune că acesta este un pas inevitabil prin care structura Reebok devine mai simplă, mai flexibilă şi mai profitabilă, pentru a fi pregătită pentru cele patru mari provocări care vin - mai ales în cadrul climatului economic actual.

Adidas anunţase luni că va concedia 70 din cei 1.050 de angajaţi de la divizia de producţie de echipamente de golf TaylorMade.

Adidas a cumpărat Reebok în 2006, ca să îşi consolideze poziţia pe piaţa mondială a produselor sport clasice, cum ar fi ghetele de fotbal, şi să îşi întărească poziţia în competiţia cu Nike, cel mai mare producător mondial de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport.

Scăderea cererii de pe piaţa americană a afectat grav compania Adidas şi alte firme din domeniu timp de luni întregi, iar Reebok a afişat o scădere cu 15% a vânzărilor din trimestrul al treilea 2008. Rezultatele financiare pentru întregul an 2008 vor fi publicate în 4 martie.

Nike se confruntă de asemenea cu probleme, în condiţiile în care a înregistrat o creştere a vânzărilor din trimestrul al doilea în toate regiunile, cu excepţia Statelor Unite, iar veniturile companiei au scăzut cu 1%.

În pofida concedierilor, Adidas a anunţat că se aşteaptă ca forţa de muncă a grupului să se menţină la sfârşitul acestui an la 37.000 de salariaţi, la fel ca în 2008, şi a exclus posibilitatea de a face concedieri în Germania.