MENIU

ADEVĂRUL: Blândeţe nejustificată în instrumentarea dosarelor Gorbunov

Foto: IGP.ro

Dosarul jafului armat de la Braşov este în continuare unul cu autori necunoscuţi, scriu ziarele de astăzi. Numeroasele anchete au scos la iveală însă noi piste, noi ipoteze, nereguli grave în sistemul de administrare a actului de justiţie din România. Întrebările rămase decoamdată fără răspuns sunt trecute în revistă de către ziarişti, în presa de astăzi.

Trei bombe peste asasinatul de la Braşov titrează Cotidianul în deschiderea ediţiei de astăzi. Dosarul dublului asasinat de la casa de schimb valutar ridică trei uriaşe probleme. Doi martori susţin că Serghei Gorbunov era în altă parte când s-a comis fapta, poliţia pare să fi prelucrat portretul-robot după poza „principalului suspect şi procurorul care l-a făcut scăpat este cercetat de DNA pentru corupţie.

Despre legăturile dintre justiţie şi infractori scrie şi Adevărul. Procurorul Marius Vlădoianu a instrumentat cu blândeţe nejustificată dosarele asasinului Gorbunov şi ale interlopului Andrei Berceanu, ceea ce ridică semne de întrebare, scriu jurnaliştii.

Evenimentul Zilei avansează ipoteza că Gorbunov a avut trei complici în justiţie, printre procurori şi judecători. O altă ipoteză lansată de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei este că cel care „l-a turnat“ pe moldovean ar fi Adrian Berceanu, cel care era împreună cu Gorbunov în momentul în care acesta a fost prins într-un supermarket din Braşov.

Dincolo de neregulile din sistemul de justiţie scoase la iveală de acest caz, dosarul jafului armat de la Braşov este catalogat în continuare cu „autor necunoscut”, ceea ce înseamnă că autorul este căutat în continuare, scrie Gardianul.