MENIU

Adevăratul Tarzan trăieşte în Namibia - VEZI GALERIE FOTO

Foto : thesun.co.uk
Foto : thesun.co.uk
Foto : thesun.co.uk
Foto : thesun.co.uk
Foto : thesun.co.uk

Arată ca un star de cinema şi are o legătură specială cu animalele. Se poate spune că Olivier Houalet este adevăratul Tarzan.

Ultimii zece ani i-a petrecut în Namibia, unde s-a ocupat de marile feline, pe care le-a ajutat să se întoarcă în sălbăticie. Francezul a reuşit să stabilească o metodă de comunicare cu animalele şi de aici vine porecla sa, "cel care le şopteşte gheparzilor". Metoda aceasta l-a ajutat pe Olivier, în vârstă de 28 de ani, să salveze sute de feline rămase orfane din cauza braconierilor.

Salvatorul marilor feline şi-a riscat viaţa încercând să se apropie de acestea. “Am mers timp de opt luni în zona unde trăiesc gheparzii. În fiecare zi, munca mea a reprezentat o provocare", a declarat Olivier. "Trebuie să fii puternic şi să nu le arăţi că te temi de ei, altfel gheparzii te pot ataca în orice moment. Chiar trebuie să crezi în tine. Animalele simt când te prefaci. Fără îndoială contactul vizual este cel mai important“, a completat francezul. "Cele mai multe animale sălbatice, şerpii sau leii, ucid pentru a se apăra. Trebuie să gândeşti ca un ghepard, pentru a fi acceptat de aceste animale", spune Olivier.

"Tarzan" a plecat din Franţa când avea 18 ani pentru a-şi îndeplini visul, acela de salva cât mai multe animale sălbatice. "Nu putem trăi rupţi de natură. Trebuie să ne dăm seama de acest lucru, înainte de a fi prea târziu", a adăugat Olivier.

Mai multe articole despre:
ghepard Tarzan