MENIU

Activele toxice la nivel mondial s-ar putea ridica la 4.000 miliarde dolari

Foto: infiniteunknown.net

Activele toxice acumulate de bănci şi de grupurile de asigurări s-ar putea ridica la 4.000 miliarde dolari, în cadrul noilor previziuni ce urmează să fie publicate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), relatează Times Online.

FMI a estimat în ianuarie că valoarea activelor toxice din Statele Unite va ajunge la 2.200 miliarde dolari până la sfârşitul anului viitor, însă pieţele prevăd că Fondul va majora cifra estimată la 3.100 miliarde dolari, în noul raport asupra economiei mondiale, ce urmează să fie publicat în 21 aprilie. În plus, FMI ar putea majora totalul cu 900 miliarde dolari, pentru activele toxice apărute în Europa şi Asia.

Băncile şi asiguratorii, ce au deţinut până în prezent active toxice de 1.290 miliarde dolari, se confruntă cu pierderi tot mai mari, în contextul adâncirii recesiunii, pierderi ce se adaugă la datoriile acumulate din creditele ipotecare cu grad de risc ridicat. Noile previziuni FMI, ce ar putea fi revizuite din nou până la sfârşitul lunii, vor fi o lovitură pentru guvernele ce au injectat deja miliarde dolari în cadrul sistemului bancar.
Mai multe articole despre:
SUA bănci investiţii FMI anunţ state active toxice