MENIU

Acţiunea de căutare a copilului dispărut la Rânca a fost reluată

FOTO: RTV

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, sprijiniţi de lucrători din cadrul Centrului Chinologic \"Dr. Aurel Greblea\" Sibiu, de jandarmi, salvamontişti şi voluntari, au reluat, miercuri dimineaţă, acţiunea de căutare a copilului dispărut la Rânca în data de 23 iulie.

La activităţile de căutare au participat 15 poliţişti din cadrul IPJ şi cinci lucrători din cadrul Centrului Chinologic din Sibiu, care folosesc cinci câini de urmă sau antrenaţi în descoperirea de cadavre umane, patru de la Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu şi unul de la IPJ Gorj.

Miercuri, poliţiştii gorjeni, sprijiniţi de jandarmi, salvamontişti şi voluntari, au  căutat în zonele împădurite limitrofe locului dispariţiei minorului Velcev Constantin. "Se va proceda la reverificarea cabanelor locuite, a anexelor acestora, a cabanelor aflate în construcţie şi, nu în ultimul rând, a stânelor. Pe parcursul acestor activităţi, datorită îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice, vor fi angrenaţi în activităţile de căutare trei câini de urmă şi doi specializaţi în descoperirea de cadavre umane", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Poliţiştii au avut în vedere şi identificarea şi audierea culegătorilor de fructe de pădure, precum şi a altor persoane care ar putea oferi relaţii care să conducă la localizarea minorului.

Copilul, în vârstă de 7 ani, a dispărut în seara zilei de 23 iulie, de la cabana unde era cazat împreună cu bunicii săi. Băiatul este din oraşul Techirghiol, judeţul Constanţa, şi venise la Rânca împreună cu bunicii săi.

Potrivit presei constănţene, familia micuţului Constantin Velcev este originară din Chişinău. Tatăl, Feodor Velcev, a venit în România, în Constanţa, în anul 1991, câştigându-şi traiul din afaceri. Diferenţa de vârstă dintre el şi Olga (30 ani), mama lui Costea, este de 21 de ani. Cei doi au divorţat în urmă cu doi ani, copilul rămânând în grija mamei. Constantin Velcev nu este înscris nici la grădiniţă şi nici la şcoală. Micuţul locuia în Techirghiol cu mama sa şi cu iubitul acesteia, Vasile Păduraru. Olga deţine un magazin în localitate. De asemenea, mai trebuie menţionat că micuţul Constantin Velcev suferă de o deficienţă de vorbire, fiind sub tratament, şi are şi probleme locomotorii. Copilul nu vorbeşte bine nici limba rusă, nici cea română.

Mai multe articole despre:
excursie copil căutări dispărut Rânca IPJ