MENIU

Acoperişul Primăriei Sectorului 1 din Banu Manta a fost mistuit de flăcări - VEZI VIDEO ŞI GALERIE FOTO

Acoperişul clădirii Primăriei Sectorului 1 de pe strada Banu Manta a luat foc
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Clădirea Primăriei Sectorului 1 este curpinsă de flăcări. Imaginile au fost trimse de Ştefan Daniel.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.30
Foto: Andrei Ionescu
Foto: Andrei Ionescu
Un incendiu a izbucnit în clădirea Primăriei Sectorului 1 din Capitală
Incendiul a cuprins doar acoperişul clădirii din Banu Manta
Foto: Andrei Dragnea
Foto: Andrei Dragnea
Foto:Andrei Dragnea
Foto:Andrei Dragnea
Foto:Andrei Dragnea
Foto:Andrei Dragnea
Foto: Cristina Dinu
Foto: Cristina Dinu

Un incendiu a izbucnit în clădirea Primăriei Sectorului 1 din Capitală. Focul a cuprins acoperişul clădirii. O parte din acoperişul clădirii s-a prăbuşit, dar pompierii au reuşit să stingă flăcările.

Zece  autospeciale ale pompierilor şi şase autoscări au intervenit la faţa locului.  Potrivit reprezentanţilor ISU nu există victime. VEZI IMAGINI DIN ELICOPTER

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.30.

''Este un dezastru ce se întâmplă aici. Clădirea era în renovare până în 2011. Incendiul nu putea să izbucnească din cauza unei defecţiuni la sistemul electric pentru că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în urmă cu mult timp. Responsabilitatea aparţine constructorului. Îl vom obliga să suporte costurile noilor reparaţii'', a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. 

"Clădirea este foarte veche, iar materialele uşor inflamabile. Incendiul a cuprins doar acoperişul. Posibilitatea propagării incendiului este exclusă'', a declarat Mihai Atănăsoaei, prefectul Capitalei.

Incendiul de la clădirea Primăriei Sectorului 1, de pe strada Banu Manta din Capitală, a fost stins după aproximativ două ore, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Dan Trifu, preşedintele Asociaţia Eco Civică, a declarat că "pentru astfel de monumente este nevoie de oameni competenţi. Nu oricine poate lucra la reabilitarea clădirilor patrimoniu naţional. Marele noroc este că flăcările nu s-au propagat şi că există parcarea din jurul clădirii care a prevenit acest lucru (propagarea focului în vecinătate - n. red.)".

ISU va rămâne până la ultimele verificări. "La această oră se efectuează o recunoaştere în clădirea Primăriei Sectorului 1, pentru a se asigura că nu mai există posibilitatea ca incendiul să reizbucnească sau să se producă un altul. Zona este considerată încă periculoasă şi se recomandă evitarea ei", a declarat Cătălin Eftene, purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti.

Martorul care a trimis primele imagini cu incendiul a declarat că prima maşină a pompierilor a ajuns la locul incendiului la ora 12.01, în condiţiile în care el (martorul - n. red.) a văzut fumul la ora 11.32.

"Mă aşteptam ca daunele să fie mai mari. La prima vedere doar şarpanta a avut de suferit. Turnul a rămas întreg, deoarece are o structură specială. Exista pericolul, totuşi, ca şi turnul să ia foc. Cu patru luni se va întârzia termenul prevăzut al lucrărilor de recondiţionare a clădirii Primăriei Secotrului 1", a spus Gheorghe Pătraşcu, arhitectul Şef al Primăriei Capitalei.

Clădirea de pe Banu Manta care a luat foc şi unde a funcţionat Primăria Sectorului 1 a fost construită în 1927 şi este monument istoric, spun reprezentanţii ISU Bucureşti, care precizează că imobilul este în renovare din 2007. Consolidarea clădirii ar urma să se finalizeze în 2011. Lucrările de renovare şi reconsolidare costă autorităţile 6 milioane de euro. 

Edificiul este realizat după planurile arhitecţilor N. Georgescu şi G. Cristinel. Frmuseţea arhitecturală este sporită de turnul cu acoperiş ascuţit, dominat de statuia unui străjer în armură medievală.  Construcţia a durat 9 ani, din 1927 până în 1936.

Dacă aţi fost martorul unui eveniment ieşit din comun, trimiteţi imagini pe adresa de e-mail martorocular@realitatea.net.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu primărie sector 1