MENIU

Accidentul feroviar din Bistriţa-Năsăud este posibil să fi fost cauzat de o eroare umană

Sursa: wordpress.com

Accidentul feroviar produs luni dimineaţă în Bistriţa-Năsăud, când un accelerat s-a defectat între staţiile Fiad şi Romuli, e posibil să fi fost cauzat de o eroare umană.

Accidentul feroviar produs luni dimineaţă în Bistriţa-Năsăud, când un accelerat s-a defectat între staţiile Fiad şi Romuli, e posibil să fi fost cauzat de o eroare umană, a declarat pentru NewsIn directorul general al CFR Călători, Liviu Pescăraşu.

"Acceleratul 1923, cu 41 de călători, care circula dinspre Sighet spre Timişoara, staţiona în urma unei defecţiuni între staţiile Fiad şi Romuli, iar locomotiva de ajutor, care a fost trimisă avea viteză prea mare şi a intrat în locomotiva acceleratul care staţiona", a spus Pescăraşu.

Acesta a precizat că ar putea fi o eroare a mecanicului locomotivei de ajutor. Călătorii au fost preluaţi cu alte mijloace de transport şi duşi la Sibiu.

Un grav accident feroviar s-a petrecut în urmă cu puţin timp în localitatea Romuli, Bistriţa-Năsăud.

Trei persoane au fost rănite uşor în urma impactului dintre cele două locomotive din Bistriţa-Năsăud, accidentul producându-se în jurul orei 9,45, au declarat reprezentanţii CFR Călători.