MENIU

Accident mortal în Turul Franţei

Foto: ouest-france.fr

Un motociclist al Gărzii Republicane a lovit o femeie de 60 de ani, în timpul etapei a 14-a, în primul incident de acest fel, după şapte ani.

În lumea ciclismului accidentele grave sunt destul de rare, măsurile de protecţie impuse de Federaţia Internaţională făcând ca sportivii să fie feriţi de pericole pe parcursul curselor. În schimb, protecţia spectatorilor este mai degrabă o grijă a fiecăruia, iar când acest lucru nu se are în vedere se produc adevărate drame.

Aşa s-a întâmplat în etapa a 14-a a Turului Franţei, când o femeie de 60 de ani a fost accidentată mortal de un motociclist al Gărzii Republicane, în timp ce încerca să traverseze şoseaua. Incidentul s-a petrecut la 38 km de start, după trecerea grupului de ciclişti evadaţi şi înainte de trecerea plutonului, iar în urma impactului motocicleta a fost percutată în grupul de spectatori de pe margine, rănind doi dintre ei.

O femeie de 61 de ani şi-a fracturat piciorul, iar o alta, de 34 de ani, s-a plâns de dureri cervicale. Viteza de rulare a motocicletei era de 90 km/oră, însă cel care a produs accidentul a fost scos din culpă. Accidente precum cel produs sâmbătă sunt destul de rare în Tur, ultimul fiind consemnat în 2002, când un copil de şapte ani a fost omorât de un vehicul al caravanei publicitare, în timpul etapei Bazas-Pau.

De asemenea, un incident similar s-a produs pe 14 iulie 2000, după plecarea de la Avignon, victimă fiind un copil în vârstă de 12 ani.

Mai multe articole despre:
Turul Franţei Avignon