MENIU

Accesul în staţiunea Rânca se face doar pe un singur sens al drumului

Drum plin de zăpadă

Circulaţia pe anumite drumuri naţionale şi judeţene din Gorj s-a desfăşurat cu dificultate, duminică, având în vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru intervalul 6,00 - 22,00.

Circulaţia pe anumite drumuri naţionale şi judeţene din Gorj se desfăşoară cu dificultate, duminică, având în vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru intervalul 6,00 - 22,00.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, pe DN 67 kilometrul 39 - 57, între Motru şi Vârtop, zăpada măsoară 1 - 2 centimetri, iar pe DN 67C kilometrul 17 - 34+200, între Novaci şi Rânca, stratul de zăpadă este de circa 3 centimetri.

\"Accesul în staţiunea Rânca se face doar pe un singur sens al drumului, căci pe celălalt acţionează utilajele de deszăpezire, dat fiind că de azi-dimineaţă ninge. Autoturismele care urcă sau coboară din staţiune trebuie să fie dotate corespunzător, altfel nu sunt lăsate să circule. Majoritatea turiştilor însă nu au luat în calcul avertizările meteorologilor şi au venit cu maşinile neechipate de iarnă\", a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au menţionat că, până în prezent, pe raza judeţului Gorj s-a acţionat cu 23 de autoutilaje pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi s-au răspândit 32 de tone de material antiderapant pentru împiedicarea formării poleiului.

Temperatura medie înregistrată duminică în majoritatea localităţilor din judeţ este de minus două grade Celsius.

Mai multe articole despre:
trafic Gorj zăpadă Rânca deszăpezire staţiune