MENIU

Academia Caţavencu: La ce riscuri medicale sunt expuşi Băsescu, Geoană, Antonescu şi Oprescu

Foto: NewsIN
Foto: RTV
Foto: RTV
Foto: RTV
Foto: RTV

Băsescu a avut probleme cu tiroida, a fost la un pas de a paraliza, iar camerele tv i-au surprins recent pe chip un uşor tremurat. Pericol de Parkinson! Şi eventualul exces de alcool i-ar putea dăuna grav sănătăţii. Oprescu este diabetic şi dependent de injecţiile cu insulină, Crin Antonescu fumează cam mult, iar Mircea Geoană pare mult, mult prea stresat. Care sunt riscurile medicale care îi pasc pe principalii candidaţi la preşedinţie, au aflat jurnaliştii de la Academia Caţavencu.

A început campania electorală pentru prezidenţiale. Cu această ocazie, Academia Caţavencu vă propune în ediţia ce apare miercuri o fantezie medicală mai tare decît cea cu asistenta sexy: să-i băgăm pe cei patru mari prezidenţiabili (Oprescu, Antonescu, Geoană, Băsescu) în spital. La propriu. De data asta, doar ca să le facem analizele şi fişele medicale. Avem, deci, istoriile bolilor trecute, descrierea afecţiunilor actuale sau factorii de risc care îi predispun la pericole viitoare. E pe bune, e verificat, e de viaţă şi de moarte. Inclusiv a pasiunii. Aşa că puneţi-vă halatele pe voi şi păşiţi în spitalul de campanie.

În 2006, Băsescu a fost la un pas de a rămâne paralizat de la brâu în jos, când o hernie de disc i-a comprimat nervii care pleacă din coloana vertebrală, dând naştere sindromului numit "coadă de cal". Recidiva unui asemenea eveniment este, însă, posibilă, după cum se poate întâmpla ca o nouă hernie de disc să apară, la un alt nivel al coloanei vertebrale, dacă pacientul nu respectă un regim de viaţă strict. Lista bolilor care l-ar putea lovi pe Băsescu e mai lungă.



Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, suferă de diabet. Fără insulină, sângele devine mult prea dulce: glucoză în exces. Iar consecinţele sunt dintre cele mai grave. Infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral devin din ce în ce mai probabile. De altfel, Oprescu a efectuat o intervenţie chirurgicală în Franţa, unde i-au fost montate câteva stenturi. Şi nu e tot.



Prezidenţiabilul PNL Crin Antonescu are şi el un viciu: fumatul. Din această cauză are o probabilitate de 70 de ori mai mare să facă un cancer pulmonar decât unul din colegii săi de partid nefumători.



Pesedistul Mircea Geoană pare cel mai sănătos. Pare însă foarte stresat de unde şi părul alb. Miroase a pericol de ulcer şi altele.



Citiţi mai multe în ediţia de miercuri a Academiei Caţavencu.