MENIU

A patra seară la rând tinerii s-au adunat să protesteze în faţa TNB

Foto: Realitatea TV

Pentru a patra seară la rând, tineri basarabeni şi români s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva comunismului din Republica Moldova. Ei şi-au manifestat astfel susţinerea faţă de tinerii care protestează la Chişinău.

Mult mai puţini de aceasta dată, protestatarii au ţinut discursuri despre comunism şi ca în fiecare seară au venit înarmaţi cu steaguri şi pancarte. Au vrut să demonstreze în continuare că sunt alături de fraţii lor de peste Prut.

Sâmbătă, începând cu ora 12.00, tinerii au plecat în marş din Piaţa Universităţii şi au trecut prin faţa mai multor ambasade pentru a cere ajutorul în lupta împotriva comuniştilor.

Zeci de studenţi au demonstrat pe stradă şi în multe oraşe din ţară. Tinerii, basarabeni şi români, şi-au arătat solidaritatea cu demonstranţii de la Chişinău. 

La Iaşi, tinerii au venit în Piaţa Unirii purtând flori în mâini şi au aprins lumânări. Ei au scandat lozinci anticomuniste şi au cerut repetarea alegerilor.

La Alba Iulia, circa 20 de studenţi basarabeni s-au rugat pentru Republica Moldova la Troiţa din faţa Catedralei Reîntregirii Neamului. În faţa statuii lui Avram Iancu din Cluj-Napoca s-au adunat 100 de tineri care au purtat pancarde cu mesaje în limba engleză, pentru a atrage atenţia autorităţilor de peste hotare asupra abuzurilor puterii comuniste de la Chişinău.