MENIU

A murit fanul lui Toulouse bătut de suporterii lui Partizan

Foto: AP

Brice Taton, microbistul de 28 de ani care a căzut victimă violenţei sârbilor, a decedat în Belgrad, la 12 zile după ce a fost internat în spital.

Suporterul francez al lui Toulouse, Brice Taton, grav rănit la 17 septembrie, la Belgrad, înainte de meciul Partizan-Toulouse, din Liga Europa, a murit marţi dimineaţă, la 12 zile după ce a fost internat.

"A suferit traumatisme foarte puternice ale creierului, iar funcţiile vitale s-au oprit în cele din urmă", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Drago Jovanovic. Suporterul, în vârstă de 28 de ani, a fost grav rănit în timpul unor incidente violente care au avut loc în centrul oraşului Belgrad, cu câteva ore înainte de meciul dintre Partizan - Toulouse (2-3), când fanii sârbi i-au atacat pe francezi cu mai multe fumigene, bâte de baseball şi lanţuri de bicicletă.

Starea de sănătate a fanului s-a agravat treptat, deşi medicii au spus în primele zile că acesta are şanse să scape cu viaţă. Zece suspecţi au fost arestaţi preventiv de poliţie şi riscă să fie condamnaţi pentru tentativă de omor. Conform legilor sârbe, agresorii pot primi închisoare de la 30 la 40 de ani.

Secretarul francez de Stat al Sportului, Rama Yade, a cerut autorităţilor de la Belgrad să-i pedepsească pe vinovaţi. "Este un eveniment tragic care îndoliază fotbalul din toată Europa. Cer cele mai dure pedepse pentru cei responsabili de acest asasinat. Voi discuta cu UEFA pentru a găsi mijloace de a proteja fotbalul. Azi este momentul să ne reculegem, dar mâine vom lupta împotriva criminalilor din sport", a spus oficialul francez.