MENIU

A început exprimarea votului asupra moţiunii de cenzură. Pentru adoptare e nevoie de 236 de voturi

Foto: gandul.info

Senatorii şi deputaţii votează textul moţiunii de cenzură "Marea păcăleală PSD - PD-L" iniţiate de 124 de parlamentari ai PNL şi UDMR, numărul necesar pentru adoptarea acesteia fiind 236 de voturi.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost dezbătută şi este supusă votului.

La începutul şedinţei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat prezenţa a 352 de parlamentari din totalul de 471. Geoană a anunţat şi că, pentru adoptarea moţiunii de cenzură, este nevoie de exprimarea a 236 de voturi "pentru".

Potrivit regulamentului şedinţelor comune, acordarea votului de încredere Guvernului şi retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt supuse procedurii votului secret prin bile. Acordarea încrederii Guvernului şi retragerea încrederii acordate se hotărăsc cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură a PNL conţine acuze la adresa Guvernului şi la acţiunile acestuia, o mare parte dintre acestea referindu-se la lipsa de coerenţă în aplicarea măsurilor anti-criză, la fondurile eronat distribuite în urma rectificării bugetare, precum şi la OUG privind deconcentratele.

Mai multe articole despre:
PNL PSD moţiune de cenzură PD-L