MENIU

"A fost cel mai bun tată din lume", a spus plângând fiica lui Michael Jackson la finalul ceremoniei omagiale de la Staples Center

Paris, fiica lui Michael Jackson: "Tati a fost cel mai bun tată pe care vi-l puteţi imagina. Vreau să spun doar că îl iubesc atât de mult"
Foto: AP

Fiica lui Michael Jackson, Paris, a declarat, marţi, în încheierea ceremoniei omagiale de la Staples Center, că tatăl său a fost cel mai bun din lume şi că îl iubeşte foarte mult, după care a izbucnit în plâns, iar familia s-a îmbrăţişat pe scenă, în cel mai emoţionant moment al omagiului adus starului.

"De când m-am născut, tata a fost cel mai bun tată pe care vi-l puteţi imagina. Şi vreau să spun ca îl iubesc atât de mult...", a reuşit să spună, printre lacrimi, fetiţa în vârstă de 11 ani. Când Paris a început să plângă în hohote, a fost luată în braţe de Janet Jackson, sora muzicianului dispărut prematur.

Membrii familiei Jackson au urcat pe scena Staples Center în încheierea ceremoniei de omagiere, pentru a-şi lua rămas bun de la Michael.
Jermain Jackson a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru că au venit. "Mi-am pierdut cuvintele. Odată cu Michael mi-am pierdut vocea. Asta e tot ce vă pot spune", a adăugat acesta.

"Stau aici încercând să găsesc cuvinte, să înţeleg de ce Dumnezeu ne-a luat fratele după o vizita atât de scurtă pe pământ. Michael, când ai plecat, o parte din mine a plecat cu tine şi o parte din tine va trăi în mine şi în noi toţi. Voi preţui momentele bune, distracţia pe care ai avut-o cântând, dansând. Îmi amintesc cand ne întorceam de la şcoală şi încercam să ne uităm la desene animate, dar mama venea să ne spună că trebuie să mergem la studio", a declarat fratele lui Michael, Marlon.

Stăpânindu-şi cu greu lacrimile, Marlon şi-a amintit cum odată, intrând într-un magazin de muzică, a văzut un bărbat negru, îmbrăcat prost, care cumpărase multe CD-uri şi în acel om l-a recunoscut pe Michael. "Când m-a întrebat cum l-am recunoscut, i-am spus 'Eşti fratele meu, te recunosc oriunde. Îţi cunosc mersul, limbajul corpului, iar pantofii aceia nu te ajută'. Michael purta aceiaşi pantofi peste tot unde mergea", a explicat Marlon.

El a mai spus că Dumnezeu are un scop în tot ceea ce face, chiar dacă nouă, oamenilor, nu ne e clar. "Dumnezeu te-a chemat să vii acasă, la El".

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson a fost scos apoi din arenă. La sfârşitul ceremoniei pe scenă a urcat din nou pastorul Lucius Smith, care a rostit cuvintele de încheiere.

Ceremonia publică de omagiere a lui Michael Jackson, care a avut loc la Staples Center din Los Angeles, a început marţi după ce sicriul cu trupul lui Michael Jackson a fost adus pe scenă din capela cimitirului Forest Lawn, iar cei 17.500 de fani s-au strâns în cele două săli amenajate cu această ocazie.

Familia lui Michael Jackson a scos marţi din capela cimitirului Forest Lawn sicriul aurit şi acoperit cu flori roşii în care se afla trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson, starul planetar a cărui moarte, la numai 50 de ani, a şocat o lume întreagă.

Cântăreţii de muzică pop Mariah Carey, Usher şi Jennifer Hudson au cântat alături de veteranii muzicii R&B Smokey Robinson, Lionel Richie şi Stevie Wonder, iar vedete sportive precum Magic Johnson sau Kobe Bryant şi alte celebrităţi au participat la eveniment.

Aproximativ 18.000 de fani şi prieteni s-au adunat în arena sportivă Staples Center şi într-un teatru din apropiere pentru ceremonia de o oră şi jumătate în memoria lui Michael Jackson, care a murit la 25 iunie în urma unui stop cardiac la reşedinţa sa din Los Angeles.

Autorităţile au  desfăşurat forţe de ordine suplimentare, pregătite să ţină mulţimile sub control, însă atmosfera a fost calmă, nu au existat incidente şi fanii au venit în număr mai mic decât se aşteptau autorităţile, preferând probabil să dea curs sfaturilor de a urmări ceremonia de acasă, din faţa televizoarelor.

Potrivit presei, membrii familiei au mers luni seara să se reculeagă în faţa trupului neînsufleţit al lui Michael Jackson în capela "Hall of Liberty" de la cimitirul Forest Lawn, unde s-a desfăşurat o slujbă funerară privată marţi, la ora locală 8:00 (18:00, ora României).

Aproximativ 1,6 milioane de persoane s-au înscris pentru a fi una dintre cele 8.750 de persoane alese pentru a primi două bilete la eveniment. Poliţia însă se aştepta ca la Staples Center să vină şi persoane care nu au primit bilete.

Ceremonia a fost transmisă în direct atât de principalele posturi americane de televiziune, cât şi pe internet.

VEZI ŞI HEAL THE WORLD A ÎNCHEIAT CEREMONIA DE OMAGIERE A LUI MICHAEL JACKSON DE LA STAPLES CENTER

Mai multe articole despre:
Michael Jackson ceremonie omagiu Staples Center