MENIU

A crescut numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii şi viroze din Bistriţa-Năsăud

Mulți răciți
A crescut numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii şi viroze din Bistriţa-Năsăsud

Numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii şi viroze din Bistriţa-Năsăsud este de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numai în ultima săptămână, peste 2.500 de bistriţeni s-au prezentat la medic cu afecţiuni specifice sezonului, dintre care circa 50 au fost internaţi. Medicii recomandă pacienţilor să se îmbrace corespunzător şi să consume cât mai multe lichide, fructe şi legume.

Bolile respiratorii i-au afectat atât pe tineri, cât şi pe cei mai în vârstă. Unii oameni se tratează cu ceaiuri şi leacuri băbeşti, iar alţii preferă să consulte medicul specialist.

Cea mai frecventă cauză de îmbolnăvire este vremea schimbătoare ce favorizează răspândirea viruşilor. Medicii îi sfătuiesc pe oameni să consume multe fructe şi legume.\"Trebuie să fie atenţi cum se îmbracă, iar căciuliţa şi fularul sunt necesare la ora actuală şi trebuie să apeleze în primul rând în farmacii la simptomatice, un produs contra febrei, o vitamina C suplimentar, mai multe lichide, compoturi, legume...\" recomandă Otilia Tănase, medic de familie din Bistriţa.

Numărul bolnavilor din ultima săptămână este de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Bistriţa-Nãsãud au fost înregistrate zece cazuri de gripã sezonierã şi un caz de gripã nouã.