MENIU

77 de români din Bologna au primit ordin să părăsească Italia în termen de 30 de zile

Foto: urrcr.ro

Şaptezeci şi şapte de români dintr-o tabără de la periferia oraşului italian Bologna au primit ordin să părăsească teritoriul Italiei în decurs de 30 de zile, pentru că nu îndeplinesc condiţiile de şedere în Peninsulă, relatează cotidianul Il Resto del Carlino.

Autorităţile italiene au defăşurat miercuri o operaţiune într-o tabără ilegală de la periferia oraşului Bologna, unde locuiau 110 români, care au fost însoţiţi la secţia de poliţie. Dintre aceştia, 91 au fost acuzaţi de ocupare ilegală de terenuri, iar 77 trebuie să părăsească ţara în 30 de zile.

Din totalul de 110 români, 43 sunt femei şi 19 minori, dintre care mulţi sunt cunoscuţi forţelor de ordine pentru diferite infracţiuni.

În Italia, unde fenomenul imigraţiei a luat amploare în urmă cu circa 20 de ani, catalizatorul acestui climat tensionat pare să fie teama de din ce în ce mai mare de infracţiuni - deşi statisticile arată că numărul de crime, de exemplu, este sub media europeană.

Anchetele superficiale sunt destul de comune, dar episodul violării unei adolescente în vârstă de 14 ani, într-un parc din Roma, a declanşat o nouă isterie mediatică şi politică, un fenomen care apare din ce în ce mai des în ţara de origine a Mafiei, atunci când pentru o infracţiune sunt acuzaţi străini.

Mai multe articole despre:
români Italia evacuare Repatriere Bologna