MENIU

700 de oameni au participat la o cursă pentru salvarea gorilelor

Foto: Realitatea TV

S-au deghizat în gorile şi au alergat în centrul Londrei. Aşa au încercat peste 700 de oameni să colecteze fonduri pentru salvarea maimuţelor care trăiesc în centrul Africii.

Cursa a avut ca jaloane Turnul Londrei, Galeriile de Artă Modernă Tate şi catedrala Saint Paul. Costumele au fost oferite de Organizaţia "Gorilla". Mulţi au preferat, însă, să-şi fabrice singuri vestimentaţia.

"Avem peste 700 de oameni care s-au îmbrăcat în costum de gorilă sau în ţinute elegante pentru a strânge o sumă mare de bani care ne vor permite să salvăm gorilele din centrul Africii ameninţate cu dispariţia", a precizat Jillian Miller, director Organizaţia "Gorilla".

Gorilele de munte, care trăiesc în centrul Africii, sunt o specie ameninţată cu dispariţia. Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor la cursă a fost egal cu cel al gorilelor de munte care trăiesc în libertate.

"Marea gorilă este foarte cunoscută la Londra. Este ceva ce doream să fac de mai mulţi ani. Într-o seară, când mă aflam acasă şi băusem puţin mai mult mi-am spus: "Da, am s-o fac." Şi iată-mă aici", a afirmat un participant la cursă.