MENIU

70 de persoane au fost evacuate de pe o plajă din Grecia, din cauza incendiilor de vegetaţie

Foto: msn.com

Autorităţile elene au evacuat circa 70 de persoane, inclusiv turişti străini, de pe o plajă de pe insula Zakynthos din Marea Ionică, din cauza unui incendiu de vegetaţie.

Trei bărci al Gărzii de Coastă au transportat circa 20 de persoane, în special femei şi copii, la bordul unui vas mai mare, în timp ce zeci de pompieri au deschis drumul, printre flăcări, pentru ca restul persoanelor să se întoarcă la maşinile lor.

"I-am salvat", a declarat un oficial din Ministerul Marinei Comerciale, sub acoperirea anonimatului. "Am transferat 20 de persoane la bordul unui vas, iar pompierii i-au ajutat pe restul să treacă de flăcări", a adăugat el.

Oficialul a dat asigurări că nimeni nu a fost rănit şi nu a avut probleme respiratorii, deşi fumul era destul de gros.

Noua maşini şi 30 de pompieri s-au luptat cu flăcările timp de peste trei ore. Cauza incendiului nu este cunoscută.

Incendiile de pădure, provocate în general de temperaturile ridicate, de secetă sau de o mână criminală sunt frecvente în Grecia în timpul verii. Peste 320 de incendii s-au produs numai săptămâna trecută în ţară, dar nu au provocat victime sau pagube.

Potrivit AFP, Protecţia Civilă a decretat în mai multe regiuni din Grecia nivelul patru de alertă privind riscul de incendii, pe o scară cu cinci nivele. Printre aceste regiuni se află şi insulele din Marea Ionică, din cauza vântului puternic ce suflă dinspre nord, după două zile caniculare.
Mai multe articole despre:
incendiu Grecia turişti plajă