MENIU

7 beneficii ale sexului asupra sănătăţii tale

<p>7 beneficii ale sexului asupra sănătăţii tale</p>

Ştii că sexul îţi îmbunătăţeşte starea de spirit, ştii că îţi place dar poate nu ştii de ce este şi foarte sănătos. În timp ce faci dragoste, corpul produce o cascadă de hormoni (precum şi alte schimbări biologice) care pot reduce durerile, diminua riscurile de cancer, creşte imunitatea şi chiar amână simptomele menopauzei.

Să ai grijă de sănătatea ta în acest fel nu a fost nicicând mai plăcut! 

1. Sexul reduce durerile cronice de cap

Dată viitoare când te doare capul, nu mai evita sexul din acest motiv. Din contră, stimularea zonei organelor genitale generează eliberarea de endorfine, corticosteroizi şi a altor ucigaşi naturali ai durerilor din corp. Drept rezultat, vei avea mai puţine dureri de cap sau de muşchi în timpul şi după o partida de sex. Beneficiul începe o dată cu orgasmul şi poate ţine 2-3 zile, ne dezvăluie dr Barry Komisaruk, profesor universitar şi coautorul cărţii Ştiinţă Orgasmului.

2. Sexul reduce riscul de cancer la sân

În timpul preludiului şi a orgasmului, nivelul hormonului fericirii din corp creşte. Studiile dovedesc faptul că acele femei care fac dragoste cu partenerii lor mai mult de o dată pe luna, au risc mai mic de a face cancer la sân decât cele care nu sunt prea active sexual.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate sex cancer la sân dureri de cap