MENIU

60 de familii din Hunedoara s-au mutat într-un bloc ANL fără utilităţi

Foto: RTV
60 de familii din Călan care s-au mutat în blocuri ANL nu au apă caldă şi căldură

60 de familii din Călan, judeţul Hunedoara, s-au mutat în apartamente noi dintr-un bloc ANL. Oamenii au fost surprinşi când au constatat că locuinţele le-au fost închiriate fără să fie racordate la apă, curent electric şi gaz. Tinerii trebuie să scoată acum din buzunare câteva sute de lei, dacă vor să aibă un trai civilizat în noile case.

Singurul lucru pe care doar unele familii au reuşit să-l facă, a fost racordul la reţeaua de energie electrică. "Curentul l-am cam făcut, acum aşteptăm să vedem cât ne mai cer la gaz. Ca să ne racordăm la curent, am plătit în jur de 4,5 milioane de lei", a declarat unul dintre locatari.

Primăria a spus că oamenii ştiau că blocul nu are utilităţi atunci când au semnat contractul. "Primăria a făcut racordul până la bloc. Restul, racordul la apartamente şi centrale, este tot treaba primăriei şi a asociaţiei de locatari? Restul este treaba fiecărui chiriaş", a precizat viceprimarul din Călan,Constantin Ştefănescu.

Blocul ANL din Călan, una dintre cele mai sărace localităţi ale judeţului Hunedoara, are 60 de garsoniere şi apartamente cu două camere. Chiriaşii plătesc lunar între 57 şi 90 de lei, în funcţie de suprafaţa locuinţei.